Bilförsäkring - Jämför & Hitta billig | LÄS DETTA FÖRST

En bilförsäkring, eller en försäkring generellt, är ett av livets udda inköp. Vi köper den, och sedan ber vi alla att det var ett slöseri med pengar, och att vi aldrig kommer att behöva använda den. Men olyckor händer, och när de gör det, är det försäkringen som skyddar och håller vår personliga ekonomi samman mot vad som kunde varit väldiga oväntade belopp av pengar.
När det oväntade inträffar är det viktigt att vara förberedd!
 

Handledning: Introduktion Till Bilförsäkring

Oavsett en bilkollision är ditt fel eller någon annans, ska din ditt bilförsäkringsskydd kunna hjälpa dig. Hur mycket det hjälper, är dock upp till dig, och detta bestäms av kombinationen av alternativ som utgör din försäkring. Trots allt vad TV-reklamer får folk att tro, finns det inget one-size-fits-all försäkringspaket, och det kan vara förvirrande att välja de bästa alternativen för just din situation.

För att skydda dig själv utan att betala mer än nödvändigt, låt oss utforska vilka faktorer du bör överväga för att sätta ihop rätt försäkringsskydd för din bil, samt hur man väljer ett bra försäkringsbolag som kommer att ta hand om dina påståenden ordentligt om en olycka inträffar.


Faktorer Att Tänka På Innan Du Köper Bilförsäkring
  • Personskada och personligt ansvar - Sätt alltid dig och din familjs säkerhet före allt annat. Personskada och personligt ansvar bör ges stor betydelse när du sätter ihop ett försäkringspaket.

Oförsäkrade Drivers - Enligt en försäkrings forskningsråd (IRC) studie, om någon är skadad i en bilolycka, är chansen ungefär en-i-sju som vid fel drivrutin är oförsäkrade. Lita inte på andra förare och inte ta för givet att de kommer att ha lika bra täckning som du gör. Även om det kan vara svårt att smälta att du måste betala en premie och självrisk för någon annans misstag, det är bättre än att avstå denna täckning och riskera att förlora ditt fordon.
storolyckor - Du ska aldrig försumma det värsta scenariot när man väljer bilförsäkring. Vad händer om din bil är totalt och behöver bytas ut? Om olyckan är inte ditt fel, kommer den andra förarens försäkring (eller din oförsäkrade bilist täckning) betala för fordonet. Men, det finns andra situationer och naturkatastrofer som också kan förstöra din bil, och i dessa fall, kommer du bara att kunna lita på din egen försäkring. Om uppstår en sådan situation, är det bättre att ha tillräckligt med täckning för att helt reparera eller byta din bil.
Komma Stranded - Ett fordon är en kombination av mekaniska, elektriska och gummidelar. Saker kan gå fel när som helst och de är inte alltid i din makt för att förhindra. Men förbereds för dessa händelser är i din makt om du lägger bogsering och hyra täckning för din försäkring. Detta kan träna bättre än att ha en separat bogsering klubbmedlemskap, vilket kan spara dig dessa årsavgifter.
Avdragbar Vs. Premium - Försäkringen Självrisken är omvänt proportionell mot bidragsbelopp. Om den avdragsgilla går upp, går premien ner och vice versa. Detta förhållande speglar om du föredrar att betala mer eller mindre från din egen ficka innan sträcka ut handen till försäkringsgivaren. Oavsett vilket alternativ du väljer, se till att du har råd med det. Vissa människor är bättre att betala en högre månatlig premie i utbyte mot en lägre självrisk för att undvika stora betalningar efter en olycka.
Kvalitet och Age of ditt fordon - Ett nytt fordon förmodligen inte kommer att bryta ner i minst ett år eller två, så din bogsering täckning bör vara minimal (även platt däck är fortfarande ett bekymmer). Vissa återförsäljare erbjuder även gratis bogsering för mekaniska fel nya bilar. Dock kommer en ny bil också vara dyrt att fixa eller ersätta i händelse av en olycka, så se till att ditt val av täckning återspeglar detta. (För att fixa en sur affär på din bil, kolla Visste du köper en citron?)
Om du äger en gammal fordon eller en out-of-garanti på en, kommer du behöver bättre bogsering och hyrestäckning. Uthyrning täckningen blir viktigt om du är på fel och din bil är skadad. Om du inte har en andra bil och du behöver en bil för att ta sig till jobbet, hyra täckning kommer upptrappade du när din bil repareras eller bytas ut.
 

Driving Experience - Många försäkringsbolag rekommenderar automatiskt viss täckning för vissa förare. Till exempel, om du har en tonåring föraren hemma, är det bättre att ha god personlig ansvar täckning med en lägre självrisk eftersom nya drivrutiner är benägna att göra misstag. Ovanpå det, kommer priserna att täcka teen drivrutiner automatiskt bli högre på grund av deras brist på körupplevelsen. Försök att inte låta de högre priserna hindra dig från att få gott om täckning, dock.
Erfarna förare med tidigare misstag, som att flytta kränkningar eller olyckor, kan också ha högre premier. Defensiv körning kurser hjälper att kompensera en del av kostnaden, men inte alla av det, kör försiktigt och medvetet för att undvika att betala högre premier senare i livet.


I nästa avsnitt ska vi titta på några snabba tips som hjälper dig att hitta den perfekta auto försäkringsgivare.

Välja Auto försäkringsgivaren

Att välja rätt täckningen är bara det första steget. Du måste också välja ett bra försäkringsbolag om du vill maximera chansen att dina påståenden kommer att betalas. Leta efter följande egenskaper när du väljer din auto försäkringsgivare.
Pålitlig och Rimlig - Försäkringsbolagen bör vara tillförlitliga, och erbjuder rimliga täckning för de priser som de tar ut. I vissa stater är det inte mycket skillnad i pris mellan försäkringsbolagen på grund av statliga uppdrag. I de flesta stater, dock kommer företagen citera olika priser för liknande täckning.
Täcker ditt fordon - Många små försäkringsbolag erbjuder låga priser jämfört med de stora på grund av deras lägre omkostnader. Men, när det finns en olycka och en försäkringsskada lämnas in, kan dessa små företag ibland vara jobbigt. De kan försöka tvätta händerna och säga "det är inte täcks av politik." Det är inte vad du vill höra när du verkligen behöver dem efter betalar dina premier i månader. Också, inte gå med ett lokalt försäkringsbolag som inte täcker out-of-state olyckor. (En olycka kan innebära högre försäkringskostnader - även om det inte var ditt fel, för att lära sig mer, läs Kommer Filing en försäkringsskada Höj dina priser?)

Vara en smart köpare: gör dina läxor och kolla vad ett företags policy gör och inte täcker innan du köper din politik. När man överväger alla företag, stora som små, vars kostnader är lägre, också överväga sin kundservice. Vidare är det en bra idé att undersöka företagets finansiella styrka (som direkt påverkar deras förmåga att betala dina påståenden) genom en rating tjänst som AM Bäst.



Tänk också på att ett företag som erbjuder en rabatt på den första månaden eller två av premierna kommer förmodligen att kompensera för denna rabatt med högre priser under de följande månaderna. Sammantaget du vill hitta en medelväg mellan pris och kvalitet.


Överdriv inte

När du pratar med någon försäkringsagent eller tjänsteleverantör, de kommer att försöka sälja dig mer täckning så att de kan tjäna mer pengar. I allmänhet behöver du inte ett behov hög mängd täckning om du inte äger en dyr fordon, kör omfattande eller inte har tillräcklig sjukförsäkring. Många försäkringsbolag har möjlighet att göra lätta pengar på outbildade köpare som inte vet vad de vill. Genom att använda tipsen från den här artikeln kommer du inte att låta en smidig-talar agent stjäla pengar från din ficka.

Att ha gott och pålitligt försäkringsskydd är en mycket viktig del av auto ägande: du vill inte uppleva problem med pengar när du redan går igenom traumat av en olycka. Vara en smart köpare, gör ordentlig forskning, jämföra offerter och skapa ett paket som passar både dina täckning behov och din budget.

För vidare läsning, se 12 Bilförsäkring Kostnads Cutters och shopping för bilförsäkring.


Diversifiera sin portfölj med råvaror
bil

  Vill du lära dig hur man investera i råvaror? Investopedia nyhetsbrev GRATIS Råvaruhandel ger dig de insikter du behöver för att dra nytta av naturresurser. Klicka här för att börja spåra råvarumarknaden som en expert idag.
 
Ursäkta direktöversättningen! Jag skrev detta ursprungligen på engelska, skall göra en ordentligt översättning så fort jag får tid.
Upp